Zoek op trefwoord, naam of systeem:

Werkplekoptimalisatie

Werkplekoptimalisatie is breed en lijkt eindeloos. Er is altijd wel wat te optimaliseren. Daar zit ook het gevaar: het blijft liggen. Niet onze stijl. Optimalisatie van werkplekken is een proces dat je goed moet organiseren. Dat begint met het volgende onderscheid:

  • Platform: Automatiseren van het beheer, zoals uitrollen van applicaties en updates
  • Performance: Snelheid/traagheid, beschikbaarheid van data en applicaties, (zware) beveiliging, ongemakken (gebruikerservaring), gebrek aan vrijheid
  • Appstore self-service: Application store om zelf apps te installeren. Op elk device, Windows of Apple, dezelfde ervaring. Compliancy geregeld.
  • Workspace Management: Van niet-beheerste desktop naar beheerste (managed) desktop. Microsoft biedt hiervoor onvoldoende. Wat zijn de alternatieven?

Op deze vier levels kijken wij naar werkplekoptimalisatie. Het kan gaan over Windows 7, 8, 8.1 of 10 voor conventionele en decentrale werkplekken. Daarnaast hebben we Server Based Computing, al dan niet in combinatie met Citrix of Quest vWorkspace en we hebben VDI-werkplekken. Het maakt (ons) niet uit. Wij begrijpen al deze platforms.

App store self-service

De app store zorgt ervoor dat de ervaring van een gebruiker op een Windows-pc gelijk is aan die van een Apple-gebruiker. Je hebt een app store en je installeert software.

Compliancy geregeld, wil zeggen dat de werkplek is ingericht conform de specs binnen de branche. Met name bij financiën speelt dit. Compliancy betekent ook dat je op werkplekken geen software installeert waar je geen licenties voor hebt. Dan ben je niet compliant.

Workspace Management

Workspace Management regelt dat gebruikers toegang krijgen tot applicaties, USB-sticks en andere externe databronnen op basis van je locatie. Bijvoorbeeld als je op kantoor werkt, thuis, of bent ingelogd via VPN of vanaf een bepaald IP-adres. Of alleen als je collega ook in de buurt is.

Je kunt vele scenario’s inbouwen. De standaard mogelijkheden die Microsoft hiervoor biedt zijn onvoldoende Er zijn meerdere bedrijven in dit gat gesprongen, zoals RES en AppSense. Zij hebben een Workspace Manager en  ondersteunende software. Dell biedt er ook een oplossing voor.  Wij hebben al deze oplossingen in onze bagage. Dat maakt het voor ons mogelijk vrijwel alle werkplekken te optimaliseren op maat van de organisatie en eindgebruiker.

Meer weten?

Maak vandaag nog een afspraak met een van onze werkplekspecialisten.