Zoek op trefwoord, naam of systeem:

Vos Logistics

“ConoScenza onderscheidt zich door het hebben van de juiste diepgaande kennis”

Met 25 vestigingen door heel Europa is Vos Logistics één van de grootste Europese transportbedrijven. De activiteiten van Vos Logistics zijn te groeperen in cargo transport, bulk transport, warehousing en forwarding. Het transportbedrijf telt zo’n 2.000 werknemers, waarvan 530 kantoorwerkplekken. Bob Mulders is verantwoordelijk voor de afdeling Servicedesk, Systeem en Netwerkbeheer binnen Vos Logistics, waarvan Geert van der Meulen één van de twee aanwezige Senior Systeembeheerders is.

Ook na het project staan de professionals van ConoScenza altijd klaar om hun kennis te delen.

IT landschap

De IT afdeling van Vos Logistics bestaat uit 25 personen. Deze zijn verdeeld over vestigingen in Oss, Warschau (Polen) en Cluj (Roemenië). De afdeling waar Bob Mulders verantwoordelijk voor is bestaat uit 12 personen en zij beheren met elkaar zo’n 550 werkplekken en 175 servers. Vos Logistics beschikt over twee datacenters en alles wordt aangeboden via een gecentraliseerde omgeving, door middel van Citrix XenApp 7.12. Geert van der Meulen: “We bieden alles aan op thin clients van HP. Qua storage maken we gebruik van NetApp in combinatie met HP servers. We hanteren het merk HP voor al onze overige hardware, zoals servers, thin-clients, monitoren, etc.”

“Wij worden niet snel overtuigd”

Vos Logistics wilde aan de slag met loadbalancing. Dit stond op de roadmap voor 2016. Het initiële plan was om de load balancer van Kemp hiervoor in te zetten, maar mede door het advies van ConoScenza is de keuze gemaakt voor Citrix NetScaler. ConoScenza heeft hiervoor een voorstel gemaakt en op basis daarvan zijn de licenties voor NetScaler VPX 200 aangeboden. Vervolgens is de NetScaler succesvol geïmplementeerd. De reden waarom Vos Logistics voor ConoScenza heeft gekozen? Bob Mulders legt uit: “Bij Vos Logistics hebben we veel kennis in huis, maar m.b.t. dit specifieke vraagstuk kwam de kennis van ConoScenza uitermate goed van pas. De keuze voor ConoScenza was dan ook snel gemaakt.”

ConoScenza als Citrix specialist

De opdracht aan ConoScenza was het loadbalancen van de Exchange, Citrix en AppSense omgeving. Met het oog op de Citrix focus binnen Vos Logistics en de producten die al werden gebruikt, is de keuze op Citrix NetScaler gevallen. Bob Mulders: “De planning was om het project binnen 3 weken af te ronden. Dit ging sneller dan verwacht en de laatste dagen zijn door ConoScenza ingezet voor een adviestraject met betrekking tot een toekomstig VDI project.” De samenwerking verliep dermate goed, dat ConoScenza zich inmiddels de Citrix specialist van Vos Logistics mag noemen: ConoScenza adviseert aangaande de jaarlijkse renewals en licenties van de Citrix producten die Vos Logistics gebruikt.

Kennis

Beide heren zijn met name gecharmeerd van het hoge kennisniveau waarover de professionals van ConoScenza beschikken. Bob Mulders: “ConoScenza onderscheidt zich ten opzichte van andere leverancies door het hebben van de juiste diepgaande kennis. Bovendien is ConoScenza altijd flexibel en wordt er proactief meegedacht. Ook na het project staan de professionals van ConoScenza altijd klaar om hun kennis te delen wanneer we tegen een probleem aanlopen.”

Bekijk ook onze Citrix oplossingen

Citrix zorgt ervoor dat klanten invulling kunnen geven aan het toekomstige werken met de meest complete, veilige digitale workspaces, waarin alle apps, data en services aanwezig zijn die mensen nodig hebben om productief te zijn, en waarmee IT-afdelingen beter in staat zijn om complexe cloudomgevingen te gebruiken en te beheren. Lees meer >

Meer weten?

Wilt u meer informatie over onze dienstverlening of een advies op maat? Neem dan gerust contact met ons op.