Zoek op trefwoord, naam of systeem:

Blog

 • 5
  juli
  2018
  Rick van den Essenburg, Technology Professional

  Verslag van de Cisco DNA Roadshow

  Deze week vond de Cisco DNA Roadshow plaats. Onze professional Rick was erbij en doet verslag.

  De digitale transformatie die momenteel plaatsvindt, zorgt voor nieuwe mogelijkheden in elke industrie. Alles wordt met elkaar verbonden, met als gevolg dat alles met elkaar kan communiceren. Hoe blijven wij dit in controle houden en hoe houden we overzicht op het netwerk?

  In gezondheidszorg kunnen artsen patiënten op afstand monitoren, medische analyses doen om gezondheidsproblemen te voorkomen. Retail heeft de mogelijkheid om een 360-ervaring te geven aan de klant, online in de webshop, maar met de hedendaagse technologie, ook in de fysieke winkels door middel van location awareness technieken. Om dit soort ervaringen mogelijk te maken, moet het netwerk innoveren, bedrijven moeten investeren in nieuwe technieken en het netwerk. Naast innovatie zal ook veiligheid een rol spelen, een hele grote rol.

  Cisco heeft om bovengenoemde redenen Cisco DNA uitgebracht een volledig Software Defined (SD) platform die niet statisch maar intentie gebaseerde toegang kan leveren voor elk mogelijke dienst.  Cisco DNA SD-Access

  SD-Access levert volledig geautomatiseerde end-to-end diensten op het netwerk. Denk hierbij aan segmentatie, Quality of Service, Analyses en Provisioning. SD-Access zorgt voor een eenvoudige mogelijkheid om policies binnen een netwerk te hanteren. Organisaties hebben hier de mogelijkheid om op een eenvoudig manier toegang te leveren met daarbij een juiste gebruikerservaring, voor elk mogelijk apparaat wat ook verbonden is op het netwerk.

  SD-Access creëert een netwerk fabric over zowel LAN als WLAN en maakt het uitrollen van SD-Access diensten dus volledig protocol- en platformonafhankelijk. Met gebruik van Cisco SD-WAN is de integratie ook multi provider aan te bieden over meerdere locaties. Alles locaties kunnen vanuit Cisco DNA beheerd worden, je bent volledig in controle over het hele netwerk vanuit de applicatie.

  Hedendaagse monitoring blijf reactief, de tooling om te monitoring is niet altijd geweldig en het inzicht in het netwerk is vaak summier of kost veel tijd om te verkrijgen. Cisco heeft hiervoor SD-Access Assurance uitgebracht. SD-Access Assurance geeft de beheerder de mogelijkheid om proactief te handelen, zelfs compleet automatisch. Door gebruik te maken van Telemetrie, KPI’s, Trends, Insights en reporting, kan Assurance problemen detecteren en analyseren. Cisco heeft hiermee de integratie met de Cisco TAC database en geeft de beheerder direct toegang tot mogelijke oplossingen die hij/zij direct kan toepassen zonder ook maar in te loggen op het betreffende apparaat of fysiek aanwezig te zijn.

  Daarnaast heeft Cisco aangekondigd dat Cisco DNA straks ook mogelijk is voor third-party devices, bijv. HP, Juniper, Huawei. Dit maakt het integreren in een bestaand netwerk een stuk aantrekkelijker, zonder dat er een investering gedaan moet worden op de bestaande netwerk infrastructuur.

  Opgesomd de mogelijkheden van SD-Access:

  • Automation: Continu beheer over bedrade en draadloze netwerken. Volledige provisioning en toepassen van policies.
  • Policy: Automatisch toepassen van netwerk segmentatie en groep gebaseerde policies.
  • Assurance: Inzicht in het gehele netwerk met als voordeel snelle incident tracering en oplossingen, daarbij ook toepasbaar als capaciteitsplanning en integreerbaar met servicedesk tooling.
  • Integration: Open en programmeerbare interfaces voor integratie met third-party oplossingen.

  Mijn mening? Ik ben verrast over de mogelijkheden en de dynamiek die dit pakket kan brengen in een netwerk. Ik kan zeker inzien hoe enkel al de SD Access Assurance een verbetering kan zijn in de hedendaagse integratie van het beheer. Mooi is dat Cisco het niet enkel een Cisco feestje maakt, maar ook Third-Party devices gaat toestaan en volledig kan laten integreren in hetzelfde pakket.

  Meer informatie: https://www.cisco.com/go/dna

Trefwoorden:

Email Rick van den Essenburg

Lees alle blogberichten van Rick van den Essenburg

Deel dit bericht

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *