Zoek op trefwoord, naam of systeem:

TechScenza 4 juni

Simpel en ‘snel’ naar Windows 10 met Autopilot en Windows Virtual Desktop

Begin volgend jaar verloopt het officiële support op Windows 7. Organisaties die nog deze versie van het besturingssysteem draaien en die geen extra kosten willen maken voor het uitbreiden van het support, zullen langzamerhand serieuze plannen moeten maken voor een migratie naar Windows 10.

Om de overstap naar Windows 10 te vereenvoudigen geven wij in deze techsessie inzicht in de mogelijkheden van de Microsoft oplossingen Windows Autopilot en Windows Virtual Desktop.

Windows Autopilot – door Hilbert Hofsteenge
Als IT-afdeling ben je druk met het maken van images en het uitrollen van dit image op heel veel machines. Hoe makkelijk zou het zijn als je als hier veel tijd op kunt besparen. Autopilot maakt het mogelijk om een laptop rechtstreeks van de fabrikant naar de eindgebruiker te sturen en hem/haar een mooie unboxing experience te geven met voorgedefinieerde settings vanuit jouw organisatie.

  • Wat is Windows Autopilot?
  • Wat zijn de voordelen van Windows Autopilot?
  • Demo

Windows Virtual Desktop – door Christiaan Goudzwaard
Draait jouw organisatie complexe applicaties die een migratie naar Windows 10 lastig maken? Dan biedt Windows Virtual Desktop (WVD) mogelijk een tussenoplossing. Zoals de naam al aangeeft, maakt Microsoft het met Windows Virtual Desktop mogelijk om vanuit Azure virtuele desktops beschikbaar te stellen, ook Windows 7! Met WVD kun je complexe systemen nog even blijven aanbieden via een gevirtualiseerde Windows 7 – zonder te betalen voor uitbreiding van het support, want dit biedt Microsoft standaard aan binnen Azure.

  • Wat is Windows Virtual Desktop en hoe werkt het?
  • Voordelen Windows Virtual Desktop binnen een Windows 10 migratie
  • Windows Virtual Desktop versus Citrix
  • Demo

Datum: 4 juni
Tijd: 18.00 – 21.00 uur (incl. diner)
Locatie: ConoScenza, Groningen
Doelgroep: IT-specialisten van eindgebruikersorganisaties

Aanmelden