Zoek op trefwoord, naam of systeem:

Reinier van Arkel groep

“Je weet dat ConoScenza in control is. Dat geeft rust.”

De Reinier van Arkel groep is al ruim vijf eeuwen specialist in het aanbieden van psychische en psychiatrische hulp. De organisatie heeft twaalf vestigingen, met een hoofdkantoor in Den Bosch, waar ruim 1.600 mensen werken. Stefan Clement is teamleider ICT bij de Reinier van Arkel groep.

We zijn op zoek gegaan naar een organisatie die ons capaciteitsprobleem kon oplossen. ConoScenza bleek die partij te zijn.

IT omgeving

De Reinier van Arkel groep is bezig met de ontwikkeling van een private cloud. De oplossingen die gebruikt worden zijn Imprivata Onesign in het kader van Identity & Access Management en Citrix XenDesktop in combinatie met RES Workspace Manager op het gebied van werkplek- en uservirtualisatie. Als besturingssysteem voor de (virtuele) werkplekken wordt gewerkt met Windows 7 in combinatie met Office 2010.

Gebruikte producten

Het hart van het netwerk wordt gevormd door een aantal Cisco Nexus switches die volledig redundant zijn aangesloten op een Cisco UCS blade infrastructuur die gebruik maakt van NetApp Storage. De combinatie
van Cisco Nexus netwerk switches en het NetApp storage systeem wordt ook wel het FlexPod concept genoemd. Daarnaast is het volledige serverpark gevirtualiseerd met de hulp van VMware vSphere.

Waarom Reinier van Arkel groep voor ConoScenza kiest

Een capaciteitsprobleem. Dat is waar de Reinier van Arkel groep in eerste instantie mee kampte. Stefan Clement: “We zijn op zoek gegaan naar een organisatie die dat probleem voor ons kon oplossen. ConoScenza bleek die partij te zijn. De redenen?

ConoScenza bezit dé kennis, levert kwaliteit, maar is ook erg betrokken bij het proces. Ik zie behoorlijk wat onderscheidend vermogen ten opzichte van andere aanbieders. ConoScenza is vanaf dag één scherp. Er wordt goed geluisterd naar wat nou precies de bedoeling is, maar er wordt ook doorgevraagd. Wat wordt er exact verwacht? Hoe moet het volgens ons ingevuld worden? Waar gaat onze voorkeur naar uit? Dankzij deze manier van werken heeft ConoScenza ons maatwerk kunnen leveren waar we echt mee vooruit kunnen.” Op de vraag of de Reinier van Arkel groep tevreden is over ConoScenza antwoordt de teamleider ICT: “We zijn erg tevreden. Helemaal omdat ConoScenza affiniteit heeft met de zorg, de processen goed kent en de technieken beheerst. Bovendien passen de specialisten van ConoScenza uitstekend binnen team. Dat maakt de manier van werken ook erg plezierig.”

Uitgevoerde werkzaamheden door ConoScenza

De aard van de werkzaamheden had initieel betrekking op het beheer van het oude netwerk van de Reinier van Arkel groep. “ConoScenza is verantwoordelijk geweest voor de opvolging van het beheer van het oude netwerk”, vertelt Clement. “Dankzij de kennis, betrokkenheid en het inlevingsvermogen van ConoScenza hebben
wij dit met een gerust hart kunnen overdragen. Je weet dat ze in control zijn en dat geeft veel rust. Wij hebben ons dan ook volledig kunnen storten op de nieuwe omgeving.” Wat de teamleider ICT opviel tijdens de samenwerking, is het feit dat ConoScenza meedenkt waar mogelijk.

“En daar blijft het niet bij. Er wordt namelijk ook meer geboden dan dat wij hebben gevraagd. Een mooi voorbeeld is het probleem dat ConoScenza signaleerde met betrekking tot de bestaande Exchange omgeving binnen de Reinier van Arkel groep. Deze had te weinig capaciteit qua intern geheugen en moest geüpgraded worden. Hier werd een plan voor geschreven, maar ConoScenza richtte de Microsoft Exchange 2010 infrastructuur ook redundant in. Mocht één van de Exchange servers uitvallen, dan kunnen wij volledig doordraaien op de overige servers. Dat is natuurlijk precies wat extra service inhoudt.”

Momenteel is ConoScenza binnen de Reinier van Arkel groep bezig de volledige Windows 2003 infrastructuur te vervangen voor Private Cloud Windows Server 2012 i.c.m. VMware vSphere 5.5. Hierbij wordt een volledige OTAP (Ontwikkeling, Test, Acceptatie, Productie) omgeving ingericht. Er vindt een technische implementatie en migratie van de nieuwe Windows Server 2012 plaats, maar ook een verbetering van wijzigings- en implementatieprocessen via een nieuw in te voeren OTAP proces.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over onze dienstverlening of een advies op maat? Neem dan gerust contact met ons op.