Zoek op trefwoord, naam of systeem:

RAM Infotechnology

“ConoScenza is, ongeacht het tijdstip, altijd bereikbaar”

RAM Infotechnology is gespecialiseerd in het hosten en beheren van ICT voor organisaties voor wie ICT geen kerntaak is, maar wel essentieel voor het goed functioneren van hun dienstverlening. De klanten van RAM Infotechnology zijn hoofdzakelijk actief in de gezondheidszorg, financiële sector, zakelijke dienstverlening en (semi-)overheid. Wouter Levenbach is technisch directeur binnen RAM Infotechnology.

ConoScenza heeft veel kennis in huis m.b.t. verschillende technieken en producten en dat is erg prettig.

IT omgeving

RAM Infotechnology is ontstaan toen RAM Mobile Data in 2011 het bedrijf "Infotechnology" heeft overgenomen. Hoewel Infotechnology een bekende speler was in de Desktop hosting wereld, bestond het hosting "landschap" met name uit een aantal separate omgevingen per klant, allen anders ingedeeld en zonder enige vorm van een IT standaard. Doordat het hosting landschap zo divers was, konden niet alle Infotechnology beheerders de omgevingen van de klanten beheren; er was in veel gevallen specifieke kennis per klant nodig. De doelstelling was dat klanten geen hinder mochten hebben van de overname. Nadat de "insourcing" volledig gerealiseerd was, wilde men de diverse klantomgevingen up-graden naar de latere en verbeterde versie. Hiertoe is er door RAM Infotechnology een opzet gemaakt welke men uit is gaan werken. Echter, na verloop van tijd bleek dat men hiertoe de expertise en de capaciteit niet in huis had: de medewerkers waren fulltime bezig met het beheren van de omgevingen. Vanaf dat moment is de hulp van ConoScenza ingeroepen. Wouter Levenbach: “In onze zoektocht naar de partij die ons bij dit vraagstuk kon helpen, hebben we gekeken naar onze eigen kernwaarden, betrokken en betrouwbaar, en deze wilden we terugzien bij onze IT leverancier. ConoScenza bleek hier uitstekend in te passen.”

Werkwijze van ConoScenza

Het eCumulus platform van RAM Infotechnology is een complete werkplekoplossing, inclusief geïntegreerde applicaties, hosting, beheer, beveiliging en back-up. ConoScenza is gestart volgens de ConoScenza Project Aanpak (CSPA) en heeft een aantal MoSCoW-sessies georganiseerd om zo een duidelijk beeld te krijgen van de wensen en eisen van RAM Infotechnology. Vervolgens is er een High Level Design geschreven. Hierin is een totaaloverzicht van de nieuw te bouwen werkomgeving geschetst, maar er zijn ook detail ontwerpen van diverse componenten gemaakt. Tijdens de ontwerpfase hebben verschillende specialisten van ConoScenza meegewerkt aan het eCumulus platform, eenieder met eigen ervaring en expertise. Levenbach: “Je merkt dat de technische consultants van ConoScenza allemaal vaklieden zijn en dat ze kundig zijn. ConoScenza heeft veel kennis in huis m.b.t. verschillende technieken en producten en dat is erg prettig met een dermate divers portfolio zoals wij dat hebben binnen RAM Infotechnology.” Nadat de ontwerpfase voltooid was, is er gestart met de bouw van de omgeving, waarbij er werd aangesloten op de reeds bestaande componenten Active Directory en Exchange.

Na afronding van de bouwfase is er gekeken hoe bestaande klanten op het nieuwe eCumulus platform aangesloten konden gaan worden. Doordat er in het verleden zeer veel (moeilijk beheerbare) maatwerkoplossingen voor de verschillende klanten waren gebouwd, bleken er in deze fase zeer veel uitdagingen. Door uitgebreide test- en acceptatietrajecten is gekeken of de nieuwe omgeving aansloot bij de wensen van iedere klant.

Kennisoverdracht

De bouwfase is samen met een aantal medewerkers van RAM Infotechnology uitgevoerd. Na deze fase heeft ConoScenza diverse in-house trainingen gegeven over de nieuwe producten die zijn ingezet voor het platform. Daarnaast werden er ook sessies georganiseerd met de helpdesk van RAM Infotechnology. Dankzij deze trainingen, sessies en de door ConoScenza opgestelde documentatie, kon de kennisoverdracht voltooid worden en is RAM Infotechnology in staat zelf de omgeving beheren.

Wat is zo prettig aan de samenwerking met ConoScenza?

Over de waardering van de samenwerking met ConoScenza kan de technisch directeur kort zijn: “Dat is de betrokkenheid van het Management Team van ConoScenza. Alle Sales Managers kennen mij bij naam, de directeur van ConoScenza is altijd erg geïnteresseerd en zo zijn de overige leden van het Management Team altijd enorm betrokken bij wat er bij RAM gebeurt. Dit past uitstekend bij de kernwaarden van onze eigen organisatie en dat waardeer ik ten zeerste. Als ik, bij wijze van, mijn contactpersoon bij ConoScenza ’s avonds laat bel, dan neemt hij zijn telefoon op en staat hij me te woord. ConoScenza is altijd bereikbaar en zo werken we bij RAM Infotechnology ook. Dwars door de SLA en formele afspraken heen hebben we samen
een doel en om dat doel te bereiken los je ook gezamenlijk de problemen op.

Na het initiële design zijn nog enkele aanpassingen gedaan, omdat voorafgaand aan het traject niet met alles rekening kon worden gehouden. ConoScenza werkt nog steeds samen met RAM Infotechnology om de omgeving verder te optimaliseren. Ook zijn er een aantal nieuwe grote klanten bij gekomen waarbij ConoScenza ondersteuning biedt zodat RAM Infotechnology op een geschikte manier kan migreren.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over onze dienstverlening of een advies op maat? Neem dan gerust contact met ons op.