Zoek op trefwoord, naam of systeem:

Blog

 • 15
  april
  2019
  Berry Haveman, Technology Professional

  Overstap naar een moderne werkplekomgeving: best practices

  Overstappen naar de moderne werkplek levert uw organisatie onder andere kostenbesparingen, meer informatieveiligheid en tevreden werknemers op. Al snel doemt echter een spanningsveld op: business en eindgebruikers enerzijds versus IT anderzijds. Hoe komt u toch tot een werkplekomgeving die aan eenieders eisen en wensen voldoet? Aan de hand van een 6-stappenplan schetsen we de best practices voor het ontwerpen en implementeren van de optimale werkplek.

   

  Optimale werkplek: (g)een onmogelijke opgave?

  Efficiënter werken, betere informatiebeveiliging, mobiliteit, flexibiliteit, schaalbaarheid: de voordelen van de moderne werkplek hoeven we u niet meer uit te leggen. Op het verlanglijstje van de eindgebruikers staan zaken als user experience, mobiliteit en flexibiliteit, terwijl IT graag de controle houdt en niet wil inboeten op security en beheergemak. Klinkt bijna als een onmogelijke opgave.

  Het goede nieuws: het is wel degelijk mogelijk om een veilige en beheersbare omgeving aan te bieden zonder af te doen aan functionaliteit en flexibiliteit. Met als gevolg dat IT een echte business enabler wordt.

   

  Bruikbaar ontwerp dat voldoet aan alle functionele requirements

  Weet u als organisatie te achterhalen hoe medewerkers momenteel werken, op wat voor manier ze willen gaan werken en wat voor functionaliteiten ze daarvoor nodig hebben, dan kunt u komen tot een bruikbaar ontwerp dat voldoet aan alle functionele requirements. Dankzij het volgende 6-stappenplan doorloopt u feilloos het traject van initiële inventarisatie tot optimale user adoptie.

   

  Stap 1: inventarisatie

  Een goed begin is in deze meer dan het halve werk. Allereerst inventariseert u alle wensen en eisen. Wat is uw budget? Wat zijn uw organisationele doelen? Wilt u bijvoorbeeld meer flexibiliteit, mobiliteit en schaalbaarheid om snel te kunnen meebewegen met trends en tendensen? Beoogt u een aantrekkelijke(re) werkgever te zijn?

  Persona’s
  Het is goed om in deze fase de verschillende persona’s binnen uw organisatie te beschrijven. Denk bijvoorbeeld aan een mobiele werker die met verschillende devices bedrijfsgegevens raadpleegt en werkt vanaf verschillende locaties. Of iemand die uitsluitend werkt op één werkplek met zware grafische applicaties.

  Het is belangrijk zowel key users met applicatiekennis als het beheerteam bij de inventarisatie te betrekken.

  Meer lezen? Download dan onze whitepaper

  ConoScenza: trusted advisor voor werkplek-IT

  Overweegt u over te stappen naar een moderne werkplekomgeving? ConoScenza is dé trusted advisor op het gebied van werkplek-IT. Via professional services, projecten/consultancy en managed services ondersteunen wij organisaties bij het inrichten en onderhouden van werkplekinfrastructuren.

  Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek op locatie.

mm

Auteur: Berry Haveman,

Trefwoorden: werkplek

Email Berry Haveman

Lees alle blogberichten van Berry Haveman

Deel dit bericht

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *