Zoek op trefwoord, naam of systeem:

Blog

 • 6
  april
  2019
  Nico Boerema, Technology Professional

  Nico’s Eastereggs: bugfixes Ivanti Workspace Control

  Onlangs liepen we bij een klant tegen een aantal problemen aan bij het gebruik van Ivanti Workspace Control. Zoals we allemaal weten biedt Workspace Control een geweldige toegevoegde waarde voor de inrichting van een desktop. Er wordt nog steeds hard gewerkt om het product up-and-running te houden. Features worden nog altijd toegevoegd en de eeuwig blijvende bugfixes worden snel doorgevoerd. Het is altijd leuk om zo’n bug te ontdekken en deze voor te leggen aan de leverancier, in de hoop dat ze het gaan fixen. Een soort van Easteregg, waarbij je hoopt dat jij de enige bent die het heeft ontdekt.
  Onderstaande fixes zijn dus mijn ‘Eastereggs’ en dat terwijl het nog geen Pasen is.

  Probleem 1: User Registry or User Policy item order is changed after moving one item to a different application
  Na het gebruikelijke ritueel van het aanmaken van een case en het leveren van voorbeelddata, hebben ze bij Ivanti het probleem kunnen reproduceren. De bugfix is toegevoegd in versie 10.3.90.0. Zie: https://community.ivanti.com/docs/DOC-74175

  Probleem 2: Screensaver registry values are still applied for Citrix Published Application when the Screensaver is set to Disabled
  Een ander probleem dat in dezelfde periode speelde, had te maken met een screensaver-probleem bij het gebruik van gepubliceerde applicaties bij dezelfde klant. De klant wil om moverende redenen geen screensaver bij gepubliceerde applicaties, echter bleek dat in de omgeving niet eenvoudig te regelen. Er was al veel onderzoek aan vooraf gegaan, maar de oorzaak bleef onduidelijk.

  Toen ik het probleem op mijn bord kreeg, ben ik er vol ingedoken. Analyse met procmon en Windows Performance Toolkit (adk), beide fantastische tools voor diepgaande analyse, leverde uiteindelijk een registerwaarde op die onterecht door Ivanti gezet werd.

  Ondanks dat de screensaver binnen Ivanti volledig uitgeschakeld werd, bleek de composer een screensavertimeout van 600 seconden te injecteren in het register van de gebruiker. Ivanti heeft ons toen een voorloper van versie 10.3.90.0 overhandigd met daarbij een registerwaarde ‘SkipScreensaverPA = Yes’ . Toen we deze waarde in onze OTA omgeving gingen gebruiken, kwam een andere registerwaarde ‘inactivitytimeoutsecs’ duidelijk naar voren. Deze waarde is default niet aanwezig, maar kan worden gezet bv. via een GPO ‘Interactive logon: Machine inactivity limit’. Deze waarde interfereerde met de composer. Als deze waarde is gezet, zal de composer overrulen, mits de instelling voldoet aan de screensaver waarden van 1-120 minuten die binnen Ivanti beschikbaar zijn.

  Lang verhaal kort: in versie 10.3.90.0 kan de screensaver ook echt uit worden gezet, dus ook op servers waar gepubliceerde applicaties draaien. Zie: https://community.ivanti.com/docs/DOC-74165\

  Helaas heeft een andere lopende kwestie de release niet gehaald, deze is nog vol in onderzoek.
  Een hattrick is het helaas dus niet geworden, maar ik ben blij dat ik heb kunnen bijdragen aan het verbeteren van het product Workspace Control van Ivanti.

mm

Auteur: Nico Boerema,

Trefwoorden: ivanti

Email Nico Boerema

Lees alle blogberichten van Nico Boerema

Deel dit bericht

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *