Zoek op trefwoord, naam of systeem:

Gemeente Groningen

“ConoScenza laat zien dat ze waarde toevoegen”

Gemeente Groningen is gecentreerd rond de stad Groningen. De gemeente telde in april 2016 meer dan 200.000 inwoners en is daarmee veruit de grootste provincie van noordelijk Nederland. Joost van der Eijk is Hoofd Automatisering bij Gemeente Groningen en Patrick Raatjes is er Linux systeembeheerder. ConoScenza beheert voor Gemeente Groningen de NetScaler en XenMobile omgeving.

Al snel kwamen we uit bij ConoScenza.

IT landschap

Gemeente Groningen bedient tussen de 5.000 en 5.500 gebruikers, verspreid over meer dan 50 vestigingen. Dit zijn gebruikers van de gemeente, maar ook van andere organisaties voor wie de gemeente de ICT faciliteert. Joost van der Eijk: “Wij faciliteren hen met een virtuele werkplek en een achterliggend hostinglandschap dat is gebaseerd op Windows, Linux met Microsoft en Oracle databases.” Op deze infrastructuur worden zo’n 700 applicaties gehost. Het merendeel van de gebruikers werkt plaatsonafhankelijk en maakt gebruikt van de thuiswerkplek van de Gemeente Groningen.

Regionale partij met hoog kennisniveau

Gemeente Groningen maakte gebruik van een Jupiner VPN om verbinding te maken met de XenMobile omgeving. De
gebruikers moesten constant de volledige VPN verbinding opbouwen om mail binnen te krijgen, wat erg omslachtig werkte. Daarom heeft Gemeente Groningen voor de implementatie van Citrix NetScalers gekozen. Patrick Raatjes: “De problemen begonnen toen we een nieuwe Citrix XenMobile omgeving wilden implementeren. Deze moest HA worden ingericht met invoering van Citrix NetScalers. De eerste partij die we hadden ingeschakeld kwam er niet uit. Vervolgens is er vanuit Citrix een specialist gekomen om alles te installeren en in te richten. Citrix biedt echter geen support, dus zijn we gaan zoeken naar een partij in het noorden met voldoende knowhow van Citrix omgevingen. Al snel kwamen we uit bij ConoScenza.” Gemeente Groningen was op zoek naar een regionale partij met een hoog kennisniveau van Citrix NetScaler. Van der Eijk: “We hebben erg korte communicatielijnen met ConoScenza. Bovendien is de manier van samenwerken erg prettig en ik waardeer het met name dat er vanuit ConoScenza proactief nagedacht wordt wat het best voor ons is. ConoScenza laat zien dat ze waarde toevoegen.”

Zwitsers zakmes op netwerkgebied

ConoScenza is ingeschakeld vanwege haar diepgaande kennis met betrekking tot Citrix NetScaler. Joost van der Eijk: “Waar wij met name tegenaan lopen is dat Citrix NetScaler een Zwitsers zakmes op netwerkgebied is. Het kan zoveel dat het lastig is om het te hanteren en er alles uit te halen wat erin zit. ConoScenza heeft deze kennis wel en adviseert ons proactief.” ConoScenza ondersteunt Gemeente Groningen met de continuïteit van de NetScaler en XenMobile omgeving. De dienstverlening bevat het dagelijks beheer en 2e en 3e lijns support, waarbij de uitvoering en afspraken daaromtrent duidelijk en transparant zijn vastgelegd in een SLA. Raatjes: “We schakelen prettig met ConoScenza. Als ik een vraag heb, krijg ik meteen de juiste persoon aan de lijn in plaats van dat ik een heel menu door moet. We krijgen gemakkelijk toegang tot de kennis die ConoScenza bezit.” Van der Eijk vult aan: “ConoScenza is een naadloos verlengstuk van onze eigen beheerorganisatie en dat is precies zoals je het hebben wilt.”

Bekijk ook onze Citrix oplossingen

Citrix zorgt ervoor dat klanten invulling kunnen geven aan het toekomstige werken met de meest complete, veilige digitale workspaces, waarin alle apps, data en services aanwezig zijn die mensen nodig hebben om productief te zijn, en waarmee IT-afdelingen beter in staat zijn om complexe cloudomgevingen te gebruiken en te beheren. Lees meer >

Meer weten?

Wilt u meer informatie over onze dienstverlening of een advies op maat? Neem dan gerust contact met ons op.