Zoek op trefwoord, naam of systeem:

Gemeente Gemert-Bakel

“ConoScenza neemt uitstekend de rol van kennisoverdrager aan”

Gemeente Gemert-Bakel is een uitgestrekte plattelandsgemeente in Zuidoost Brabant. De gemeente beslaat de volgende gebieden: Gemert, Bakel, Milheeze, Handel, De Mortel, De Rips en Elsendorp. De gemeente heeft sinds 2011 een samenwerkingsverband met de buurgemeente Laarbeek. Binnen dit samenwerkingsverband zijn een aantal uitvoerende onderdelen zoals ICT samengebracht. De ICT-infrastructuur, is gecentraliseerd in de gemeente Gemert-Bakel. Hans Reijnen bekleedt de functie van ‘Senior Automatisering’.

Ook al liepen we her en der tegen een aantal tegenslagen aan, dankzij ConoScenza hebben we het project volgens onze planning afgerond.

IT omgeving

Gemeente Gemert-Bakel heeft zo’n 150 werkplekken en Gemeente Laarbeek heeft 120 werkplekken met in totaal 400+ gebruikers. Er wordt voornamelijk met Thin Clients gewerkt. De CAD-werkplekken zijn uitgerust met Fat Clients. Beide gemeentes liepen met grote regelmaat tegen beperkingen aan van de huidige Windows 2003 – XenApp 5.0 omgeving. Bovendien waren de meeste componenten End-of-life. Er moest een geheel nieuwe omgeving opgezet worden en Gemert-Bakel heeft gevraagd of ConoScenza kan zorgdragen voor de bouw en inrichting van de nieuwe omgeving. Op advies van ConoScenza zijn daarnaast de Thin Clients vervangen welke men eenvoudiger kan beheren.

Twee omgevingen bouwen

Hans Reijnen: “ConoScenza is gestart met het maken van een Plan van Aanpak voor de migratie van twee omgevingen. Er werd goed naar onze wensen en behoeften geluisterd en ConoScenza speelde hier goed op in met hun eigen ideeën en zienswijzen. ConoScenza beschikte al over kennis van onze organisatie en infrastructuur, dus dat maakte de keuze voor hen als IT dienstverlener heel eenvoudig.” Vervolgens heeft ConoScenza de gehele omgeving gebouwd met behulp van onder andere Citrix XenApp, RES Automation Manager en RES Workspace Manager. Omdat de gemeentes juridisch gescheiden zijn, heeft ConoScenza in feite twee omgevingen gebouwd: één grote Citrix omgeving, maar de RES omgeving is wel in twee delen verdeeld. “Gedurende het project van drie maanden zijn we een aantal hobbels tegengekomen die we niet hadden (kunnen) voorzien. ConoScenza heeft iedere keer correct gehandeld en de juiste oplossing geboden. Dit heeft ervoor gezorgd dat we het traject binnen de vooraf bepaalde termijn konden afronden. Gedurende deze periode is de communicatie met ConoScenza altijd goed geweest. Ik heb eigenlijk alleen maar positieve ervaringen.”, aldus Reijnen.

Migreren zonder dat de gebruiker hinder ondervindt

Inmiddels zijn beide omgevingen, zowel die van gemeente Gemert-Bakel als die van gemeente Laarbeek, in zijn geheel gemigreerd. “In overleg met de specialisten van ConoScenza hebben we gekozen voor een gefaseerde uitrol, zodat we na elke fase konden evalueren waar nog eventuele pijnpunten zaten. De gebruiker heeft er op deze manier vrijwel geen hinder van ondervonden. ConoScenza heeft bovendien uitstekend de rol van kennisoverdrager op zich genomen door middel van het geven van een aantal workshops. Ons IT team is op dit moment in staat om zelfstandig de omgeving te beheren.”

Bekijk ook onze Citrix oplossingen

Citrix zorgt ervoor dat klanten invulling kunnen geven aan het toekomstige werken met de meest complete, veilige digitale workspaces, waarin alle apps, data en services aanwezig zijn die mensen nodig hebben om productief te zijn, en waarmee IT-afdelingen beter in staat zijn om complexe cloudomgevingen te gebruiken en te beheren. Lees meer >

Bekijk ook onze Ivanti oplossingen

Ivanti brengt IT en Security samen, voor het beter beheren en beveiligen van de digitale werkplek. Van pc’s tot mobiele apparatuur, virtuele machines en datacentra, Ivanti inventariseert IT-assets on-premises en in de cloud, verbetert de IT-dienstverlening en vermindert risico’s door inzicht te bieden in de IT-omgeving en deze te automatiseren. Lees meer >

Meer weten?

Wilt u meer informatie over onze dienstverlening of een advies op maat? Neem dan gerust contact met ons op.