Zoek op trefwoord, naam of systeem:

Blog

 • 15
  maart
  2017
  Marcel Funke, Technology Professional

  Customer Case: Vos Logistics

  Met 25 vestigingen door heel Europa is Vos Logistics één van de grootste Europese transportbedrijven. De activiteiten van Vos Logistics zijn te groeperen in cargo transport, bulk transport, warehousing en forwarding. Het transportbedrijf telt zo’n 2.000 werknemers, waarvan 530 kantoorwerkplekken. Bob Mulders is verantwoordelijk voor de afdeling Servicedesk, Systeem en Netwerkbeheer binnen Vos Logistics, waarvan Geert van der Meulen één van de twee aanwezige Senior Systeembeheerders is.

  IT landschap

  De IT afdeling van Vos Logistics bestaat uit 25 personen. Deze zijn verdeeld over vestigingen in Oss, Warschau (Polen) en Cluj (Roemenië). De afdeling waar Bob Mulders verantwoordelijk voor is bestaat uit 12 personen en zij beheren met elkaar zo’n 550 werkplekken en 175 servers. Vos Logistics beschikt over twee datacenters en alles wordt aangeboden via een gecentraliseerde omgeving, door middel van Citrix XenApp 7.12. Geert van der Meulen: “We bieden alles aan op thin clients van HP. Qua storage maken we gebruik van NetApp in combinatie met HP servers. We hanteren het merk HP voor al onze overige hardware, zoals servers, thin-clients, monitoren, etc.”

  “Wij worden niet snel overtuigd”

  Vos Logistics wilde aan de slag met loadbalancing. Dit stond op de roadmap voor 2016. Het initiële plan was om de load balancer van Kemp hiervoor in te zetten, maar mede door het advies van ConoScenza is de keuze gemaakt voor Citrix NetScaler. ConoScenza heeft hiervoor een voorstel gemaakt en op basis daarvan zijn de licenties voor NetScaler VPX 200 aangeboden. Vervolgens is de NetScaler succesvol geïmplementeerd. De reden waarom Vos Logistics voor ConoScenza heeft gekozen? Bob Mulders legt uit: “Bij Vos Logistics hebben we veel kennis in huis, maar m.b.t. dit specifieke vraagstuk kwam de kennis van ConoScenza uitermate goed van pas. De keuze voor ConoScenza was dan ook snel gemaakt.”

  ConoScenza als Citrix specialist

  De opdracht aan ConoScenza was het loadbalancen van de Exchange, Citrix en AppSense omgeving. Met het oog op de Citrix focus binnen Vos Logistics en de producten die al werden gebruikt, is de keuze op Citrix NetScaler gevallen. Bob Mulders: “De planning was om het project binnen 3 weken af te ronden. Dit ging sneller dan verwacht en de laatste dagen zijn door ConoScenza ingezet voor een adviestraject met betrekking tot een toekomstig VDI project.” De samenwerking verliep dermate goed, dat ConoScenza zich inmiddels de Citrix specialist van Vos Logistics mag noemen: ConoScenza adviseert aangaande de jaarlijkse renewals en licenties van de Citrix producten die Vos Logistics gebruikt.

  Kennis

  Beide heren zijn met name gecharmeerd van het hoge kennisniveau waarover de professionals van ConoScenza
  beschikken. Bob Mulders: “ConoScenza onderscheidt zich ten opzichte van andere leverancies door het hebben van de juiste diepgaande kennis. Bovendien is ConoScenza altijd flexibel en wordt er proactief meegedacht. Ook na het project staan de professionals van ConoScenza altijd klaar om hun kennis te delen wanneer we tegen een probleem aanlopen.”

mm

Auteur: Marcel Funke, Directeur

Trefwoorden: Citrix

Email Marcel Funke

Lees alle blogberichten van Marcel Funke

Deel dit bericht

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *