Zoek op trefwoord, naam of systeem:

Blog

 • 24
  mei
  2017
  Technology Professional, Technology Professional

  Citrix Synergy 2017

  Als kennishuis volgen wij bij ConoScenza de ontwikkelingen bij onze vendoren op de voet. Wij zijn dan ook regelmatig aanwezig bij conferenties van vendoren om helemaal bijgepraat te worden over de laatste nieuwtjes. ConoScenza is zeer actief met Citrix oplossingen en heeft de Citrix Specialist status op alle mogelijke onderdelen. Des te meer reden om aanwezig te zijn bij de Citrix Synergy in Orlando. Hierbij waren twee ConoScenti aanwezig: Danny van Dam (CTP) en Erwin Janzing.

  Citrix Synergy 2017

  Op de eerste dag van Citrix Synergy 2017 waren er twee keynotes. Eén gericht op de visie en één gericht op techniek en innovaties. Daarnaast is er een aantal keuzesessies. Vooral tijdens de keynotes iseen aantal aankondigingen gedaan van nieuwe producten. We sommen ze hier kort voor u op.

  • Analytics Service
  • Secure Digital Workspace
  • Security Practise
  • NetScaler Secure WebGateway
  • XenApp 7.14 met o.a. multi-type licensing
  • NetScaler 12
  • XenServer i.c.m. BitDefender
  • Receiver for UWP
  • Connection Quality Indicator

  Hieronder lichten we deze zaken nog kort toe.

  Citrix Workspace

  Citrix workspace is een op cloud gebaseerde dienst. Deze helpt bij de levering van een unified workspace voor het secure aanleveren van alle apps en data. Deze zal de bestaande Storefront service vervangen.

  Citrix Analytics Service

  Citrix Analytics voorziet in waardevolle inzichten voor het verbeteren van security, productiviteit, performance en de beschikbaarheid van Digital Workspaces. Het verzamelt en analyseert data van de Citrix producten. Citrix Analytics biedt key insights die helpen moderne bedreigingen te bestrijden.

  Citrix Security Practice

  De nieuwe security practice vult de bestaande Consulting focusgebieden aan met op security gebaseerde engagements die de bewezen Citrix Consulting methodology volgt. Deze engagements worden geleverd foor Citrix Consultants die voorzien zijn van security certificering en field experience in meerdere sectoren, zoals financiële dienstverlening en gezondheidszorg.

  Partnership met Google voor het leveren van Office 365 en Skype for Business op Chromebook

  Via Citrix oplossingen kunnen Office 365 en Skype for Business beschikbaar worden gesteld op Chromebooks. Hiermee wordt de inzetbaarheid van de Chromebook aanzienlijk vergroot.

  Samenwerking met Microsoft

  Naast XenApp Essentals en XenDesktop Essentials is nu ook NetScaler Unified Gateway integratie met Intune en NetScaler SD-WAN op Azure beschikbaar.

  Citrix Receiver for UWP (Universal Windows Platform)

  Met de introductie van Windows 10 heeft Microsoft een nieuw concept ingevoerd: Universal Windows Platform. Universal apps zijn applicaties die op ieder device werken en grafisch automatisch schalen naar de juiste resolutie (Continuum). Citrix heeft nu een speciale versie van de Citrix Receiver uitgebracht, de Receiver for UWP. Hiermee kan de Citrix Receiver op ieder device worden gedraaid (desktops, tablets, smartphones en andere devices met Windows 10 IOT). Op zich al interessant, maar helemaal interessant is de ondersteuning voor Windows 10 S. Echter werkt deze nieuwe versie van Windows 10 alleen maar met apps uit de Microsoft Store. Dit betekent dat alle reeds aanwezige applicaties niet kunnen draaien op Windows 10 S. Echter met de Receiver for UWP kunnen alle (legacy) applicaties via XenApp en XenDesktop worden aangeboden op Windows 10 S.

  Connection Quality Indicator

  Wie kent het niet? Op sommige dagen wordt de Citrix sessie door de eindgebruikers als traag ervaren. Dit resulteert in extra calls voor de servicedesk, waarna de beheerders de Citrix omgeving moeten onderzoeken. Dan het netwerk en vervolgens de hardware.  In de meeste gevallen blijkt dat het probleem door andere componenten wordt veroorzaakt dan Citrix. Hierop inspelend heeft Citrix nu de Connection Quality Indicator ontwikkeld. Dit is een tool waarmee de eindgebruiker kan zien hoe de connectie ervoor staat. Hiermee kan de gebruiker zien wanneer de (WAN) verbinding tijdelijk slechter is en dus geen melding aanmaakt bij de Servicedesk.

Trefwoorden: Citrix

Email Technology Professional

Lees alle blogberichten van Technology Professional

Deel dit bericht

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *